top of page

Újdonságok az októberi fejlesztésben


Örömmel jelentjük, hogy újabb funkciókat élesítettünk ki a Cloudent Fogászati Szoftverben, amelyek hatékonyabbá és gyorsabbá teszik a mindennapos működést.


1. E-mail cím alapján páciens keresése


Mostantól lehetőség nyílik már e-mail cím alapján is keresni a páciensek között. Ehhez nem kell mást tenni, csak a fenti kereső mezőbe beírni az e-mail címet:


2. Számlák tömeges letöltése


Nagy öröm számunkra, hogy egyre többen használják a szoftver számlázó funkcióját. Praktikus, gyors, könnyű dolgozni benne. A legnagyobb előnye, hogy a kezelések, páciensek adatai mind egy helyen vannak, így a számlakiállítás tényleg nagyon egyszerű. Nem kell külön átvinni az adatokat egy másik számlázó programba.


A számlákat letölteni eddig is lehetett egyenként, illetve biztosítottunk NAV export lehetőséget, azonban mostantól már van opció arra is, hogy tömegesen letöltsük a számlákat PDF vagy CSV formátumban is. Ehhez nem kell mást tenni, csak a Számlák menüpontba menni és a jobb felül a NAV Export gomb mellett kiválasztani a legördülő menüből a tömeges letöltés típusát:


A típus kiválasztása után lehetőségünk van megadni a letöltési szűrést, hogy milyen számlákat válogasson ki a rendszer:

  • Időszak kezdete (dátum)

  • Időszak vége (dátum)

  • Fizetési mód (banki átutalás, készpénz, bankkártya)

  • Számlázási fiók



3. Páciensek összeolvasztása


Minden rendelőben probléma lehet, ha véletlen egy pácienst többször vesznek fel. Nem csak az adatok lesznek redundánsak, de később visszakeresni is bonyolultabb és macerásabb egy-egy adatot.


Erre ad megoldást az új páciensek összeolvasztása funkció, amely lehetőséget biztosít két olyan pácienskartont összeolvasztani, ami ténylegesen csak egy betegről szól.


Először keressük meg azt a pácienst, akinek a kartonjába szeretnénk olvasztani egy másikat. Válasszuk ki a páciens kartonját, majd a kartonon belül a Továbbiak gombra kattintva menjünk a Páciensek összeolvasztása menüre:


Miután kiválasztottuk a funkciót, meg kell keresnünk azt a kartont, amit szeretnénk a másikba olvasztani. Ehhez használjuk a felugró ablakban megjelenő pácienskereső funkciót:

1. A személyes és egészségügyi adatokból csak a cél pácienskarton (példában ez a Demo Páciens) adatai maradnak meg! A beolvasztott személyes és egészségügyi adatai elvesznek.

2. A karton Aktivitás mind a két páciensnek össze lesz fésülve időrendi sorrend alapján.

3. Amennyiben van fog státusza, úgy a két karton által felvett kezelések alapján jelenik meg majd a fog státusz.

4. Minden időpont, árajánlat, visszahívás és csatolmány össze lesz fésülve és a cél pácienshez kerül be.


4. Sikertelen bankkártyás fizetés esetén utólagos manuális fizetés


Gyakran fordul elő, hogy azért nem sikerül terhelni automatikusan a bankkártyát, mert az adott kártyán nincsen fedezet, vagy lejárt a kártya határideje. Tehát a rendszer nem tudja levonni a Cloudent havidíjat. Ilyen esetben az ügyfélszolgálatunkat kellett keresni.


Azonban most már van lehetőség a szoftveren belül manuálisan is elindítani a tranzakciót. Lépjünk be a Beállítások menüpontba, válasszuk ki az Előfizetés almenüt. A jobb oldali funkciósávban megtaláljuk a Tartozás rendezés gombot, amivel az elmaradt bankkártyás fizetéseket tudjuk rendezni.


A sikertelen bankkártyás terhelés kapcsán a "Miért lehet sikertelen a bankkártyás terhelés?" Tudástár cikkünkben olvashatsz részletesebben.



5. Alapértelmezett NEAK kezelések a pácienskartonban


Lehetőség van beállítani azt, hogy a pácienskartonban az "Új NEAK kezelések" tabfül legyen az alapértelmezett. Ez főleg azoknak a rendelőknek hasznos funkció, akik kizárólag csak NEAK kezeléseket végeznek, vagy a magánrendelés mellett a NEAK kezelések vannak többségben.

A beállításhoz menjünk a Beállítások menüpontban, ott válasszuk ki a NEAK integráció menüpontot, majd kapcsoljuk be az "Új NEAK kezelés" beállítás alapértelmezettnek funkciót.



6. Automatikus térítési kategória figyelése életkor alapján


NEAK-os ügyfelek számára ez egy kiemelt újdonság, mert eddig manuális lehetett ellenőrizni az életkor alapján beállított NEAK térítési kategóriát.


A szoftver mostantól teljesen automatikusan átváltja a térítési kategóriát, például ha a páciens felnőtt korba lépett (7G-ről - Gyermek,01-re).



7. Bővültek az EESZT szervezeti egység típusok


Új típusok: fogorvos és gyermek fogorvos alapellátás, fogorvos és gyermek fogorvos szakellátás, iskolafogászati ellátás, fogorvosi ügyeleti ellátás.


Ennek alapján, ha szükséges, frissíteni kell a Beállítások / EESZT menüpontnál a szervezeti egység típusokat az alapján, ami az ÁNTSZ engedélyen szerepel.



További hasznos információért látogass el Youtube, illetve Tudástár oldalunkra, kérdés esetén pedig fordulj hozzánk a support@cloudent.hu e-mail címen keresztül.

134 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page