top of page

e-Beutalók és szakrendelésekhez kötött beutalók világa

Frissítve: 2021. jún. 1.


Fontos megemlítenünk, hogy a Beutaló kifejezés komplex módon kezd bonyolulttá válni. Nem könnyíti meg a helyzetet, hogy a kormányszerveknek és az egyes orvosi szakmáknak más és más a terminológiája. A Cloudent Fogászati Szoftver és a Cloudehr Orvosi Szoftver rendszerben az alábbi logikai megkülönböztetést tudjuk tenni.


Összesen három típusú beutaló fajtával találkozhatunk a szoftveren belül:


1. Hagyományos beutaló hozzáadása kezelésekhez OEP/NEAK páciens esetén:


Ez a fejlesztésünk hivatalosan is elkészült, megtalálható minden felhasználónál. Az adott kezelés felvétele után, mielőtt mentjük a kezelést a karton aktivitásba, fel kell tüntetni a beutalón a szükséges adatokat, amit a “+ Beutaló hozzáadása” gombra kattintva lehet megtenni.




Majd a következő felületen az “+ÚJ szervezet/orvos felvétele a listába” gombra kattintva továbblépni.


Itt a következő mezőket szükséges kitölteni:

  • Orvos neve

  • Rendelő/szervezet neve

  • Pecsétszám

  • OEP 9 jegyű kód

  • EESZT szervezeti egység 9 jegyű kódja

  • Naplósorszám



Mindig minden változtatást a Mentés gombbal lehet véglegesíteni, így el is készült a beutaló felhasználása és hozzárendelése el is készült az adott orvoshoz.


Mikor alkalmazhatjuk ezt a funkciót? Rendszerint akkor javasolt, ha az adott orvos szakrendelést végez és egy másik NEAK-os orvos papíralapú beutalót ad a páciensnek.


2. Hagyományos papíralapú beutalók és vizsgálati lapok készítése:


A páciens kartonból közvetlenül az “Új vizsgálat” fül alatt lehetőség van saját tetszés szerint testreszabható és szerkeszthető sablonokat létrehozni, vagy az általunk előre elkészített verziók egyikét használni, de akár az is módosítható a “Sablon szerkesztése” gombbal.





Ezzel a fejlesztésünkkel szeretnénk lehetővé tenni, hogy mindenkinek egyedi alternatívái legyenek kéznél. Az említett sablon minden pontja szerkeszthető és akár speciális karakterekkel, táblázatokkal ellátható. Fontos, hogy ez esetben is mindig kattintsunk a Mentés gombra, mert így lehet véglegesíteni a módosításokat.


A sablonok szerkesztésekor tudunk fejlécet módosítani, akár saját logót is feltöltve, így teljesen a saját céges design-ra szabva a vizsgálati lapot.


3. eBeutaló:


A hagyományos értelemben vett EESZT által definiált beutaló. Ez a fejlesztésünk már akkreditálva van a Cloudent és Cloudehrben az EESZT által és elérhető minden páciens kartonban a “Továbbiak” fül alatt. Az itt található menüpontok között lehet lekérdezni, illetve elkészíteni az eBeutalót, ahol ki kell tölteni a szükséges mezőket.


Fontos elmondani, hogy mindhárom esetben a beutalót beküldi a rendszer az EESZT-be.





Kellemes kartonozást!

314 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page