top of page

eSzemélyi Kliens újratelepítése a számítógépen

Frissítve: 2021. jún. 1.

Ebben a blogcikkben lépésről-lépésre végigkísérheted, hogy mi a teendő abban az esetben, ha a Cloudenten belül az EESZT belépésre kattintva képernyődön az alábbi üzenet fogad.Amennyiben az A) és B) pontban leírt információkról is megbizonyosodtál (a PIN kód cseréje sem segített) és biztosan kizártad őket, érdemes lehet újratelepíteni pár kattintással az eSzemélyi Kliens alkalmazást számítógépeden a következő módon.


1. Először is navigálj a “Start” menübe, azon belül pedig kattints a “Gépház - Alkalmazások és szolgáltatások” menüpont - “eSzemélyi kliens eltávolítás” gombra.


FIGYELEM: Abban az esetben, ha macOS operációs rendszer fut számítógépeden, a “Finder” menüpontra kattintva az alkalmazások közül tudod eltávolítani a jobb egérgomb segítségével.


2. Miután megtörtént a sikeres törlés, lépj a https://eszemelyi.hu/kartyaolvaso/kartyaolvaso_alkalmazas oldalra és válaszd ki a jobb oldalt található “Letölthető alkalmazások” menüpont alatti “eSzemélyi kliens telepítő”-t.


FIGYELEM: Egyéb operációs rendszer esetén, ügyelj, hogy az ahhoz tartozó telepítőt válaszd!


Az eSzemélyi Kliens Windows-ra való telepítője

3. A kattintás után kövesd nyomon a bal oldalra leugró ablakot, majd kattints rá duplán a telepítéshez.


A telepítő a letöltések mappába kerül

4. A felugró ablakot követve végezd el a 3 lépéses telepítési folyamatot és véglegesítsd azt.


A felugró ablakban szükséges véghez vinni a telepítést.

5. Ezzel elérkeztél a telepítés végéhez. A kártyaolvasó csatlakoztatása és az eSzemélyi igazolvány behelyezését követően újra megkísérelheted az EESZT-be való belépést a Cloudent rendszerében.


Emlékeztető: Mind az EESZT portálon, mind pedig a Cloudent-en belüli EESZT bejelentkezés folyamán a következő szerint szükséges eljárni a PIN megadásakor:

  1. 2x OK lenyomása a kártyaolvasón

  2. PIN kód beírása

  3. 1x OK


További tippek & trükkök:


Amennyiben a Kliens újratelepítése valamilyen oknál fogva mégsem oldaná meg a bejelentkezéssel kapcsolatos kellemetlenséget, az alábbi eshetőségeket érdemes lehet még számításba venni.

  • A számítógépen található vírusirtó - tűzfal páros gyakran ellenséges lehet, ezért érdemes lehet a bejelentkezéshez kikapcsolni és inaktiválni ezek egészét.

  • Ajánlott a Cyberjack kártyaolvasót is szemügyre venni, ugyanis újratelepítése, másik USB portba való behelyezése, vagy végső esetben cseréje is orvosolhatja a szituációt.

  • Előfordul, hogy a beépített Safari böngésző (macOS) blokkolók néha túlságosan agresszívek és helytelenül blokkolják a felugró ablakokat egy olyan webhelyen, ahol pop-up használat szükséges a webhely rendeltetésszerű működéséhez. Ilyen helyzetekben a felhasználónak segíthet, ha egyszerűen letiltja a Safari felbukkanó blokkolóit.

  • Végül sajnálatos módon az is megeshet, hogy az eSzemélyi igazolvány chip-je ment tönkre, amit a kormányablakban tudsz pótolni.


+TIPP: A személyit minden alkalommal a kártyaolvasó alsó, “szorosabb” résébe szükséges helyezni.


A leírt lépéseket az https://eszemelyi.hu/dok/eSzemelyi_Kliens_Telepitesi_Utmutato_v5.5.pdf oldalon, illetve videós formában YouTube csatornánkon is megtalálod.

301 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


bottom of page