Számlázási információk beállítása

A Cloudent Fogászati Szoftvert egyben hivatalos számlázó szoftverként is tudjuk használni, így sok időt spórólhatunk mivel nem kell már a számlákat manuálisan vagy más programon keresztül külön kiállítanunk. A szoftverbe rögzített kezelésekről, ha szeretnénk, bármikor egy kattintással, tudunk számlát is készíteni.


Ahhoz, hogy hivatalosan is elkezdhessünk számlákat kiállítani a Cloudent-tel, előszőr be kell állítanunk a számlázási információkat a szoftverbe, valamint jelenteni kell a NAV felé az új számlázó programunkat.


1. Számlázási információk beállítása a Cloudentben


Navigáljunk el a szoftverben a Beállítások - Általános oldalra. Itt töltsük ki a rendelő/cégünk hivatalos adatait, majd miután végeztünk kattintsunk a "Mentés" gombra a jobb felső sarokban.


2. Számlázó program bejelentése a NAV felé


Az új NGM rendelet értelmében minden cég köteles bejelenteni a NAV felé az általa használt számlázó programot. A bejelentési kötelezettség 2014. október 1-től érvényes minden számlázó program esetén. Amennyiben számlázó program váltás történik a rendeletnek megfelelően 30 napos határidővel kell a bejelentést megtenni.


Számlázó programot a számlázási szolgáltatás igénybevételének kezdetét követő 30 napon belül kell az adóhatósághoz bejelenteni.


A számlázó program bejelentése két féle képpen történhet meg:

  1. a NAV által fejlesztett Általános Nyomtatvány Kitöltő (továbbiakban: ÁNYK) program segítségével történhet. A NAV honlapján elérhető a SZAMLAZO megnevezéssel rendelkező nyomtatvány, mely elektronikus úton az ügyfélkapun keresztül, illetőleg papír alapon nyújtható be az állami adóhatóságnak. Ide kattintva a linken lehet elérni

  2. A Könyvelőnket tájékoztatjuk az új számlázó program igénybevételéről az alábbi adatokkal, aki majd elvégzi a hivatalos bejelentést nekünk:

  • Rendszer neve: Cloudent Fogászati Szoftver

  • Elérhetősége: www.cloudent.hu

  • Online számlázási szolgáltatást nyújtó neve: Cloudent Kft.

  • Adószáma: 26528221-2-41

  • Online számlázórendszer igénybevételének kezdete: A regisztráció dátuma


Amennyiben segítségre lenne szükség a számlázási információk beállítása során, úgy ügyfélszolgálatunk készségesen áll rendelkezésükre, akár telefonon, akár e-mailen.
200 megtekintés

FOGÁSZATI SZOFTVER

+36 1 701 6607

Segítség

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle

Cloudent Inc. - Minden jog fenntartva 2020

+36 1 701 6607 - support@cloudent.hu - Budapest, Hungary