top of page

Személyre szabott kezelési mezők és árlista beállítása

Frissítve: 2021. máj. 30.

Ahhoz, hogy el tudjuk kezdeni használni a Cloudent Fogászati Szoftvert a saját igényeink szerint, elengedhetetlen, hogy beállítsuk a rendelő által már használatban lévő kezelési és árlistánkat a szoftverben is.


Szerencsére ez sokkal könnyebb, mint amilyennek előszőr gondolnánk. A Cloudent kezelési lista szerkesztője olyan, mintha egy Excel táblázatot szerkesztenénk, kiegészítve fogászati funkciókkal. Az alábbi videóban a kezelési lista személyre szabásának folyamatát láthatod, mely folyamatnak része a kezelési mezők és az árlista beállítása is. A teljes művelet összesen 10 percig tart!

A szoftverben alapértelmezetten beállítottunk egy kezelési listát csoportokra bontva, mint pl. "Sebészet és implantológia" vagy "Fogpótlás". Így látni a teljes képet, hogyan is néz ki egy kész lista. Természetesen ez mind átalakítható, törölhető és személyre szabható. Ezért ha neked elég egy egyszerűbb lista 20-30 elemből, akkor szimplán kitörölheted az általunk hozzáadott elemeket, vagy ha szeretnéd megtartani, akkor csak hozzáírod a megfelelő árakat a kezelésekhez és már használhatod is kartonozás közben.


A Cloudentben külön van választva a Kezelés lista (Kezelési mezők és árlista) és a Státusz lista (Státusz mezők). Így mindig átlátható, hogy éppen kezelést vagy státusz veszel-e fel egy páciensnek. Ezeket külön-külön lehet szerkeszteni a beállításoknál.


KEZELÉSI LISTA SZERKESZTÉSE


Vegyünk át egy olyan esetet, ahol már a rendelő rendelkezik egy megszokott kezelési listával és azt szeretnénk beállítani, feltölteni a Cloudent Fogászati Szoftverben:


1. Amennyiben már rendelkezünk egy kezelési listával, készítsük azt elő, majd navigáljunk a szoftverben a Beállítások - Árlista & Mezők oldalra. Itt kattintsunk a Kezelési mezők és árlista csoporton belül a "Szerkesztés" gombra.


2. Itt látjuk az egész kezelési listát csoportokra osztva. Itt szerkeszthetünk, átnevezhetünk, törölhetünk meglévő kezeléseket és kezelési csoportokat, vagy hozzáadhatunk új kezeléseket és kezelési csoportokat.


3. Miután átnéztük az alapértelmezett kezeléseket, írjuk át vagy töröljük ki azokat a csoportokat vagy kezeléseket amelyekről úgy gondoljuk, hogy nem lesz szükségünk. Egy meglévő kezelés kitörléséhez csupán rá kell kattintani az adott kezelésben lévő "Törlés" gombra:


4. Most már készen állunk a saját kezelési csoportjaink és kezeléseink felvitelére. Új kezelési csoport létrehozásához kattintsunk a jobb felső sarokban lévő "Új kezelési csoport létrehozása" gombra.


5. A felugró ablakban nevezzük el az újonnan létrehozandó csoportot, majd kattintsunk a "Hozzáadás" gombra. A példánkban mi "Új példa csoport" nevet adtuk neki.









6. Miután létrehoztuk a csoportot, el tudunk kezdeni felvenni kezeléseket. Ehhez kattintsunk az "Új kezelés hozzáadás" gombra.


7. Megjelent egy új kezelés sor, ahol az alábbiakat tudjuk beállítani: Megnevezés (A fogászati szolgáltatás megnevezése), Kód (Kezelés OEP vagy más EP elszámolási kódja), Jelölés (a szolgáltatás jelölésének fajtája. Az árakat jelölésenként számolja el a rendszer), Ár (A fogászati kezelés rendelő által meghatározott ára), Fog ábra (Amennyiben rendeltünk a kezeléshez grafikát itt fog látszódni annak a kis ikonja). Miután minden adatot kitöltöttünk kattintsunk a "Mentés" gombra a kezelés mentéséhez.


8. A kezelést most elmentettük a rendszerbe és az már használható a kartonozásnál. Amennyiben szeretnénk részletesebb beállításokat, mint például grafikát hozzárendelni a kezeléshez kattintsunk a "Szerkesztés" gombra az adott kezelésnél.


9. Itt megnyílik egy felugró ablak, ahol a már említett mezők melett tudjuk szerkeszteni a továbbiakat is:

Ár / fog ki-be kapcsolása: Amennyiben az adott kezeléshez nem szeretnénk árat megjeleníteni, akkor itt ki tudjuk kapcsolni.

Rendelj foggrafikát a kezeléshez: Itt lehet a listából a megfelelő grafikát kiválasztani.

(Ha nem találod azt a grafikát, amire szükséged lenne, csak küldj nekünk egy emailt a support@cloudent.hu-ra és mi elkészítjük neked)

Gyógyulási idő: Ha a kezelésnél szükség van gyógyulási időre, azt itt be tudjuk kapcsolni, illetve meghatározni egy alapértelmezett értéket is.

Egyedi mezők: Itt felvehetünk olyan egyedi mezőket a kezeléshez, mint előre meghatározott megjegyzések (pl. röntgen felvételeknél), vagy implantátum méretek.



STÁTUSZ LISTA SZERKESZTÉSE


A Státusz listának a szerkesztése hasonlóképpen működik, mint a kezelési lista szerkesztése, annyi különbséggel, hogy státuszokhoz nem tudunk 1) Árakat 2) Gyógyulási időt hozzárendelni.


BÓNUSZ TIPP: KEDVENC STÁTUSZOK ÉS KEZELÉSEK


A Beállítások - Árlista & Mezők oldalon beállíthatjuk és személyre szabhatjuk a kedvenc kezelés és státusz listánkat is, hogy a leggyakrabban használt kezelések kartonozáskor mindig könnyen elérhetőek legyenek.


Kellemes kartonozást :)

165 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page