top of page

Összefoglaló a legfontosabb azonosítókról

Frissítve: 2021. jún. 1.


Miről is lesz szó?


A következő blogcikkben a különböző azonosítók világába szeretnénk elkalauzolni téged. Legyen szó az EESZT portálon történő tevékenységekről vagy a Cloudent-en belüli beállításokról, bizonyára sokszor találkozhatunk velük és akár elsőre egy kicsit ijesztőnek is tűnhetnek. Előfordulhat az is, hogy minden platformon más és más név alatt futnak, de jelentésük attól még ugyanaz lesz mindenhol. Pánikra semmi ok, az elkövetkezendő pár percben azon leszünk, hogy minél több információt nyújtsunk róluk és kitisztuljon a kép.


Kinek és miért lehet hasznos ez a bejegyzés?

  • Mindenkinek, aki Cloudent felhasználó

  • Azoknak, akik EESZT műszaki csatlakozás alatt/előtt állnak, vagy korrigálni/ellenőrizni szeretnék korábbi beállításaikat


Térjünk is rá a lényegre. Az alábbi azonosítókat szükséges felismernünk, ismernünk:


1. Intézmény azonosító:


Az alábbi neveken szerepelhet még:

  • OTH azonosító

  • ÁNTSZ kód

  • Szolgáltató 6 jegyű azonosítója

  • Szervezet működési engedély szerinti egyedi azonosító száma


Ez a működési engedély első oldalán található 6 jegyű azonosító, amit az ANTSZ oldalán is meg tudunk keresni: https://www.antsz.hu/euszolg


Itt a következőképp van jelen:

Az EESZT portálon (https://portal.eeszt.gov.hu/hu/bejelentkezes-eszig) egy kicsit más formátumban, egy előjellel (E) fogjuk megtalálni.


Lásd: karikázott mezők:


Cloudent-ben a Beállítások / EESZT menüpont alatt szintén szükségünk lesz az előjelre, figyeljünk, hogy a nagy “E” betű bekerüljön a számsor elé!



2. Szervezeti egységkód:


Az alábbi neveken szerepelhet még:

  • Szervezeti egység 9 jegyű azonosítója

  • Intézmény/Szervezeti egységkód

  • 9 jegyű kódja

  • OEP 9 jegyű kódja (erre a későbbiekben még vissza fogunk térni bővebben)

  • Rendelő kód


Minden tevékenységhez tartozik szervezeti egység. Ha esetleg nem tudnánk hány szervezeti egység tartozik a mi ÁNTSZ engedélyünk alá, akkor az https://www.antsz.hu/euszolg oldalon utána tudunk járni az intézményünk beírását követően. Mindig, mindenhol 9 számjegyből áll.

Amennyiben OEP-es rendelésünk is van, itt jó esetben 2 db 9 jegyű kódot láthatunk, sokszor ezek egyeznek, van, hogy különböznek de sajnos az is előfordulhat, hogy nincs feltüntetve az OEP 9 jegyű kód.


Az első 9 jegyű kódra az EESZT beállításoknál lesz szükség.


Az EESZT portálon a következő helyen:

Fontos, hogy ide ne másoljunk, hanem szépen kezdjük el írni számsort, majd a rendszer automatikusan felajánlja a kívánt kódot, ki tudjuk választani.


A Cloudent felületén mindegyik szervezeti egység kódot meg kell adnunk a Beállítások / EESZT menüpont alatt:



3. Intézet OEP/NEAK kód:


A Cloudent fiókunkban a NEAK integráció beállításainál jut szerephez. Az ÁNTSZ oldalán Szolgáltató OEP azonosító néven találjuk meg. Jellemzően 4 karakterből áll, egy betűvel az elején. Például: B123 A saját intézményünkre keresve mi is megkereshetjük a sajátunkat.


Cloudentb-en:


ÁNTSZ oldalon pedig itt találjuk:


4. OJOTE/Ejelentes felhasználónév és jelszó:


Itt ugyanarra a felhasználónévre kell gondolni, amivel a havi e-jelentést szoktad leadni és amivel a TAJ szám ellenőrzést végzed. Ez általában az imént említett OEP kódnak a meghosszabbítása csupa nagybetűvel.

Például: H007USER

Ha valamilyen oknál fogva nem emlékszel rá vagy nem találod, kérjük hívd a NEAK kontakt centert és kérj tőlük emlékeztetőt a következő számon: + 36 1 288 5100


5. Pecsétszámok fajtái és jellemzői az EESZT beállítások vonatkozásában:


Az orvosokat tekintve fontos kiemelni, hogy az EESZT portál felületén egy kis csavart kell végrehajtani, ugyanis a jól ismert pecsétszám elé egy nagy “O” betűt kell írnunk szóköz nélkül (NEM nullát!), minekután a beállítások “kéz a kézben járnak”, így a Cloudent felületén is így kell eljárni az Orvosok és felhasználók menüpontban.


Egyéb felhasználóként (pl: Asszisztens) is lehet ilyen azonosítónk az EESZT miatt. Ez esetben teljesen más betűvel (pl: X,S) vagy betű nélkül is kezdődhet.



5 852 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page