top of page

EESZT alapbeállítások a Cloudent Fogászati Szoftverben

Frissítve: 2021. máj. 30.


a.) Általános információk

Az EKAT (eseménykatalógus) kezelés megkezdésének tényét és lezárását a rendszerünk automatikusan végzi hasonlóan, ahogy az EHR dokumentum beküldését is.

Az EESZT funkciók működéséhez szükséges az adott páciens TAJ szám megadása.


b.) Autentikáció

E-személyi, illetve token használata esetén a rendszer 8 órán keresztül életben tartja az beléptetés azonosítását, ezért rendszer használata közben nem szükséges állandóan megadni a jelszavakat.


c.) EHR dokumentumok listázása

Páciensek menüpontban válasszunk ki egy pácienst, majd az aktivitás beviteli mező jobb felső sarkában megjelenik egy “...” menüpont, amire kattintva kérdezheti le a dokumentumokat:


Amennyiben nem e-személyit használ, hanem tokent, az alábbi ablak jelenik meg. Itt meg kell adni az ágazati portálon használt jelszavát és a fizikai token által generált egyszer használatos jelszót. E-személyi esetében ez az ablak nem jelenik meg:


Adatok megadása után megjelenik a pácienshez tartozó EHR dokumentum lista.



Breakglass funkció:

Az orvosoknak lehetőségük van olyan páciens adatokat lekérni, amelyek engedélyhez kötelesek. Ilyen esetben lehet használni a breakglass lekérdezést jogszabályi kötelezettségeket betartva.


d.) eProfil lekérdezése, felvétele, módosítása, törlése

Páciensek menüpontban válasszunk ki egy pácienst, majd az aktivitás beviteli mező jobb felső sarkában megjelenik egy “...” menüpont, amire kattintva kérdezheti le az eProfilt:



Módosítás esetén új verzió jön létre az EESZT rendszerben. Törlést pedig csak annál a bejegyzésnél végezhető el, amit az adott intézmény vett fel.


e.) e-beutaló felhasználása

Páciensek menüpontban válasszunk ki egy pácienst, majd a karton aktivitás listában egy adott kartont válasszunk ki: “Műveletek” menüpontban a “Beutaló felhasználása” gombra kattintva:




f.) További segítség kérése


Amennyiben további segítségre van szüksége, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén:


support@cloudent.hu

+36 1 701 6607


Az EESZT komplett beállítási útmutatót az alábbi blogcikkben találja: EESZT komplett beállítási útmutató a Cloudent Fogászati szoftverben.

1 189 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page