top of page
Szerző képeKristof Boegi

Februártól tovább bővül az EESZT adatszolgáltatási kötelezettség!

Frissítve: 2021. jún. 1.

Ebben a cikkben a februártól hatályos bővülő EESZT adatszolgáltatási kötelezettségről, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó tudnivalókról és jó tanácsokról ejtünk szót. Fontos tudni, hogy a 37/2020. (X. 30.) EMMI rendelet módosította a 39/2016. (XII. 21.) EMMI rendeletet (”EESZT Rendelet”), miszerint kötelező jelleggel továbbítani kell 2021. február első napjától a:


  • Fogorvosi és gyermekfogorvosi alapellátási eseményt

  • Fogászati alapellátást

  • Iskolafogászati ellátást *

a Központi katalógusba.


* Iskolafogászati ellátás esetében 6 hónap a türelmi idő, jelentési kötelezettség 2021. május 1. napjától áll fent.


Az EESZT rendelet módosításával, aki nem teljesíti a folyamatos adatszolgáltatást, annak az ÁEEK (OKFŐ - Országos Kórház Főparancsnokság) visszavonhatja a működési engedélyét, ami vonatkozik a közfinanszírozott, illetve a magánszolgáltatókra egyaránt. Mindemellett a közfinanszírozott szolgáltatók esetén a NEAK jogosult összevetni az e-Jelentéssel az EESZT-be szolgáltatott adatokat és különbözet esetén akár büntetést is kiszabhat. A fenti sorokkal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy amennyiben még nem csatlakoztál az EESZT-hez, akkor ezt mielőbb pótolni szükséges!


Cloudent - Partner az adatszolgáltatásban


Az adatszolgáltatás nélkülözhetetlen feltétele egy EESZT akkreditált informatikai rendszer megléte. A fentiek értelmében tehát fontos figyelembe venni, hogy orvosközpontú, felhasználóbarát és könnyen kezelhető szoftverre essen a választás, ami lehetőleg felhőalapú rendszerként van nyilvántartva. Ennek eleget téve garantálható az, hogy bármikor, bármely elektronikai eszközről csupán egy böngészőn keresztül elérhető legyen a platform.

A Cloudent Fogászati Szoftver hivatalosan is EESZT akkreditált szoftver, és mostanra több mint 1000 sikeres EESZT bekötés van csapatunk háta mögött. A műszaki csatlakozás befejeztével az adatszolgáltatás gyakorlatilag teljesen automatikus, így nem jár semmiféle plusz adminisztrációval. Mivel minden fogorvos és rendelő igénye, illetve elvárása más egy szoftverrel kapcsolatban, a Cloudent rendszerét a személyre szabható felületek jellemzik.

Felhasználóink munkáját egy átlátható pácienskartonnal támogatjuk, ahol akár fényképek, dokumentumok feltöltése is megoldott, ezen felül pedig egy pillanat alatt állítható ki számla, recept, vagy egy új időpont a pácienseknek.


Villámgyors számlázás a Cloudentből


A Cloudent, mint online NAV akkreditált számlázó rendszer, az előzetes beállításokat követően automatizált folyamatokkal könnyíti meg a számlakiállítást akár közvetlenül a pácienskartonból vagy a naptárból. A számlák továbbítása, letöltése és nyomtatása mindössze néhány másodperc.


A számlázási funkciókat az előlegszámla kiállítás funkciója színesíti, ami a Cloudent szoftveren belül szintén több helyről elérhető, ha a szolgáltató előleget kérne páciensétől. A végszámla készítése során könnyedén, egy kattintással csatolható a korábbi előlegszámla is, ami mínuszos tételként fog megjelenni az egyszerűség kedvéért.


Több cég működése egy szoftverfiókból


A Több cég modulnak köszönhetően azon rendelők, amelyek több ÁNTSZ engedéllyel és céggel rendelkeznek, multi-számlázással, ÁNTSZ engedélyenként külön belépéssel és adatszolgáltatással használhatják Cloudent fiókjukat. Beszélhetünk KATA-s vállalkozás és Kft, vagy két orvos közös pacientúrán történő együttes működéséről egy Cloudent fiókban, a modul könnyű átjárhatóságot eredményez a szoftverben használt számlázási fiókok között, amelyhez csupán egy pillanat szükséges.

Az automatizált folyamatoknak köszönhetően a rendszer felismeri, ha történt már számlakiállítás a fiókból egy adott páciens részére, így automatikusan újra ahhoz a céghez rendeli a számlát.

Mindezen felül alapértelmezett számlázási fiók állítható minden orvos felhasználóhoz, így a számlakészítés egyből a leggyakrabban használt fiókból valósul meg.

Tipp!


Ha úgy érzed, hasznos lehet ez az információ más fogorvos kollégáknak is, akkor megköszönjük, ha továbbítod nekik ezt a cikket!

Ha pedig az eddigiek alapján szoftverünk elnyerte tetszésed, akkor jelentkezz lenti elérhetőségeink egyikén és kérj ingyenes szoftverbemutatót, ahol üzletfejlesztési menedzsereink segítségével bepillantást nyerhetsz a Cloudent minden szegletének pontos működésébe, vagy további információkért látogass el weboldalunkra és próbáld ki ingyenesen 14 napig!

Amennyiben kérdésed lenne, keresd bizalommal Support csapatunkat minden hétköznap 9-17 óráig a +36 1 701 66 07-es telefonszámon, vagy e-mailben a support@cloudent.hu e-mail címen.

328 megtekintés0 hozzászólás

댓글


bottom of page