top of page

Tippek a NEAK-os rendelők adminisztrációs terhének csökkentésére!

Frissítve: 2021. jún. 1.

Mint tudjuk, a magánrendelést üzemeltetők mellett a NEAK-os ellátást végző fogászati csapatoknak is roppant fontos az idő, és annak hatékony beosztása a számos napi teendő mellett. Az EESZT felé történő adatszolgáltatáson, számlázáson, havi NEAK jelentés elkészítésén, illetve végül, de nem utolsó sorban a páciensek helyben történő ellátásán és az azt felölelő feladatok mellett többek között az ambuláns napló vezetésről sem szabad megfeledkezniük.


A Cloudent csapata célul tűzte ki, hogy megkönnyítse a fogászati rendelők mindennapjait, amit számos hasznos fejlesztés és funkció reprezentál. A sornak azonban közel sincs vége, a folyamatos fejlődés jegyében alábbi cikkünkben bemutatjuk, hogy miként készíthetsz a Cloudent Fogászati Szoftver rendszeréből néhány kattintással ambuláns naplót, illetve mi a menete a szoftverből történő éves jelentés elkészítésének és nyomtatásának.


1. A NEAK ambuláns napló beállításai


Új időszámítás kezdődik az ambuláns naplók tekintetében, ugyanis Cloudent felhasználóként elfelejtheted a hosszas kézzel történő napló-dokumentációt. Helyette ismerd meg és alkalmazd jóval időtakarékosabb online párját. Azon felül, hogy a munkamenet kivitelezéséhez még csak a szoftvert sem kell elhagynod, csupán néhány kattintást és pillanatot fog igénybe venni.


  • A menüpont a Cloudent szoftveren belül a Statisztika - NEAK statisztikák menüpontban érhető el.

  • Az ambuláns napló készítéséhez először is képernyő bal oldalán látható választókban szükséges megadni a dátumot, arról az intervallumról, amelyről szeretnéd kinyomtatni az ambuláns naplót, majd ezt követi az adott szervezetet kiválasztása.

  • A dátum és szervezet megjelölését követően a jobb oldalt elhelyezkedő Műveletek - Ambuláns napló nyomtatás gombra navigálj, ahol lehetőség van az ambuláns napló nyomtatására is, ami szintén a Statisztika - NEAK statisztikákon belül érhető el.


FONTOS! Amennyiben több NEAK 9 jegyű szervezeti egységgel rendelkezel, akkor az ambuláns naplót külön szervezetenként lehetséges kinyomtatni.


  • A végső dokumentum az alábbi képen látható módon fog megjelenni, ezt követően pedig nincs más teendő, csupán a kilistázott napló nyomtatása.


2. Az éves jelentés készítés lépései


Az éves jelentés tökéletes összefoglalást biztosít a NEAK-os rendelők számára, ugyanis komplex képet kaphatnak az elvégzett kezelésekkel kapcsolatos:

  • Esetszámokról

  • Mennyiségről

  • Összesített pontszámról

Eléréséhez az ambuláns naplóhoz hasonlóan a NEAK statisztikák menüpontban a Műveletek - Éves jelentés készítés gombra szükséges kattintani. Ezt követően egy felugró ablak jelenik meg a képernyőn: itt van mód az év, a megfelelő szervezeti egység, valamint a jelentésben szereplő adatokhoz tartozó orvos kiválasztására.



  • Az Éves jelentés nyomtatása gombra kattintva megjelenik a nyomtatható PDF dokumentum, amely az alábbi ábra szerint néz ki:


Végül nincs más teendő, mint az éves jelentés kinyomtatása.


+ 1 Hasznos TIPP


Személyes adatok & Kezelés szerkesztése


A NEAK statisztikák menüpontban a listázott adatok alatt található csúszka segítségével alkalom nyílik a páciensek személyes adatainak, illetve kezeléseinek helyben való szerkesztésére. A funkció jelentési időszakban különösen hasznosnak bizonyul, így ennek eredményeképp nagymértékben csökkenthető a rendelőkben jelentkező adminisztrációs teher.



További hasznos információért látogass el Youtube, illetve Tudástár oldalunkra, kérdés esetén pedig fordulj hozzánk a support@cloudent.hu e-mail címen keresztül.



191 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page